Enkle og rimelige tips til personlige brylluper 
Bryllupsekspert Jen Glantz gir deg smarte tips til hvordan du kan gjøre bryllupet ekstra spesielt. 

wedding details
Estimert lesetid: 3 minutter

Det er utrolig morsomt å planlegge et bryllup, men det tar også mye tid. Etter at dere har åpnet den første flasken med bobler for å feire forlovelsen med nære og kjære, er det tid for å begynne å tenke på hvordan dere vil at bryllupet skal være og hvor mye dere ønsker å gjøre selv.

Alt fra lokaler som skal ses på til kaker som skal smakes på, blomsterarrangementer og spillelister til DJ-en. Oppgavelisten vil etterhvert bli lang, og det er viktig å holde god oversikt. Når det er så mange ting som må organiseres og gjøres i forbindelse med bryllupet, er det lett å glemme de små tingene som bordnummer, bryllupsprogrammer, en personlig gjestebok og f.eks. en kurv på toalettene der gjestene finner ting de kan trenge. Ofte er det imidlertid de personlige detaljene som gjør at man føler at dagen blir helt spesiell, noe helt utenom det vanlige og minneverdig for både dere og gjestene.

Et enkelt tips for å gjøre det enklere å krysse av ting på listen, er å velge et tema eller farger allerede tidlig i prosessen. På den måten er det enklere å redusere antall tilbydere. Velg et tema dere liker, og bruk litt tid på hvilke detaljer som er viktige.

Det kan være alt fra servietter i baren til velkomstskilt som møter gjestene. Velg et gjennomgående tema og farger, og gi det en personlig vri. Det er enkelt og rimelig å skape en unik og enhetlig atmosfære som sørger for at selv de ministe detaljene skiller seg positivt ut på den store dagen.

Start med å finne matchende produkter, eller velg en mal som passer til den stilen dere ønsker. Da er det enklere å tilpasse design, og man kan spare mange penger på ikke å måtte velge skreddersydde enkeltprodukter.
I tillegg sparer du mye tid på å bestille både bryllupsinivtasjoner, skrivesaker og personlige artikler på ett sted. Ofte blir det også mye rimeligere.

La oss se på en liste over ting du kan skreddersy til bryllupet ditt, og som vil gjøre dagen både personlig og ekstra sjarmerende.

Planlegging av den store dagen
wedding

Invitasjoner til forlovelsesfest

Send ut invitasjoner til forlovelsesfesten der du gir gjestene en sniktitt på bryllupstemaet og hinter om hva som kommer.

Sett av datoen

Del nyheten om bryllupet med skreddersydde kort (med konvolutt) eller et postkort som gjør at gjestene kommer til å glede seg til bryllupet.

Forloverkort

Spør “vil du være forloveren min" til de nærmeste vennene dine, eller lag et klistremerke som du kan sette på en vinflaske eller et duftlys.

Bryllupsinvitasjoner

Gjør invitasjonene ekstra personlige ved å matche invitasjonene med temaet og fargene du vil bruke i bryllupet. Dersom dere skal gifte dere på landet eller ved sjøen, kan du f.eks. velge detaljer eller en mal som reflekterer stedet.

Invitasjon til planlegging

Send invitasjoner som har samme farge eller tema som bryllupet til venner og familie som du ønsker at skal hjelpe deg med planleggingen.

Invitasjoner til utdrikkingeslag

Gi vennene dine all informasjonen de trenger til en fantastisk helg. Og gjør det med en invitasjon som gjør at de begynner å glede seg flere måneder i forveien.

wedding invitations

Din egen bryllups-hashtag

Involver vennene dine ved å lage en hashtag som du kan dele på invitasjoner, bordkort og bryllupsprogram, og be gjestene bruke den dersom de legger ut bilder fra bryllupet ditt.

En egen hjemmeside til bryllupet

Nettsider er en populær og smart måte å formidle informasjon om bryllupet på. Der kan du forklare hvordan man kommer seg til arrangementsstedet, og nettsiden kan også brukes til å bestille f.eks. overnatting eller ønskelåter fra DJ-en. Dersom du føler deg ekstra kreativ, kan du også lage en video med en personlig melding fra det lykkelige paret.

 

Små gaver til gode hjelpere

Design en liten overraskelse til dem som har hjulpet deg mest med bryllupet helt fra starten. Du kan f.eks. lage personlige drikkeholdere, vinglass, t-skjorter eller nett med navn eller kallenavn på.

Din store dag

Skilt til bryllupsdagen

Guide gjestene dine gjennom dagen på en stilig måte med skilt som peker i riktig retning (og til dansegulvet).

Program til bryllupsseremonien

Gi en detaljert beskrivelse av seremonien ved å omtale de som deltar samt eventuelle spesielle ting du ønsker at gjestene dine skal vite.

Bordkort

Bruk personlige bordkort som viser gjestene hvor de skal sitte. Skriv dem ut på ønsket papir og og med ønsket design. Ikke glem din egen bryllups-hashtag.

Bryllupsmenyer

Lag egne menyer som gir gjestene en oversikt over de deilige rettene de vil få servert. Gi en liten beskrivelse av de ulike rettene og ikke glem desserten!

Velkomstkurver

Du kan også lage egne små velkomstkurver som plasseres på hotellrommene til de gjestene som kommer utenbys fra og må overnatte. Fyll dem med litt snacks og småting de kommer til å trenge. Merk kurven med et lite klistremerke med bryllupslogoen, hashtag eller et tema. 

Følge opp gjelstene
Wedding Details

Små gaver til gjestene

Gi gjestene en liten ting som minner dem om bryllupet ditt i etterkant.

Det kan f.eks. være krus, magneter, glassbrikker eller nett.

Takkekort

Fortell gjestene hvor glad du var for at de kom med å sende dem et personlig takkekort som også skaper glede senere.

Når du planlegger drømmebryllupet ditt, bør du vurdere å bruke personlige detaljer og skreddersydde maler som gir den store dagen det lille ekstra. Det er både gunstig og enkelt.

Vistaprint hjelper deg gjerne med å redusere stresset i planleggingsfasen, for selve planleggingen skal være morsom og bidra til at bryllupet blir akkurat slik du ønsker. 


about author
Om forfatteren

Jen Glantz har bloggen The Things I learned From og er forfatter av bøkene All My Friends are Engaged &og  Always a Bridesmaid for Hire. Hun er frilansskribent, foredragsholder og grunnlegger av Jen & Juice, et coachingfirma med mer enn 50 individuelle klienter og selskaper som Google, Hyatt, Brooklyn Brewery og ESPN på kundelisten.